Daria Nepriakhina Zocdwpuirua Unsplash

Hoe we werken: de Metanous methode

Een oplossing op maat in 8 stappen.

De Metanous methode

Hier krijgt u een overzicht van de verschillende stappen van een ontwikkelingsproces. We analyseren, synthetiseren, creëren een architectuur, ontwikkelen, monitoren het globale project, zorgen voor een doorlopende integratie, testen, bieden opleidingen en leveren op.

1. Initiële workshop / brainstorm

Om een goed beeld te krijgen van de noden van onze klant en de vereisten waaraan het softwareplatform moet voldoen, starten we elk project met een brainstormsessie of workshop. Zo brengen we de huidige situatie in beeld en zoeken we naar de beste oplossing.

2. De workflow in kaart brengen

We bekijken de workflow die moet worden geautomatiseerd door onze softwareoplossing. Door elke stap te doorlopen, krijgt het idee voor de applicatie vastere vorm.

3. Analyse & wireframe

Op basis van de verzamelde informatie voeren we een analyse uit. Deze bestaat doorgaans uit een drietal onderdelen:

  • Wireframes: functionele beschrijving
  • Architectuur: technisch uitgewerkt architectuurdocument
  • Visuals: grafisch ontwerp voor de toepassing, de mobiele app of het web-platform

4. De ontwikkelomgeving opzetten

Zodra de analyse is afgerond, starten we met het opzetten van de ontwikkelomgeving. Daarbij gebeurt het build proces, de opvolging van het ontwikkelen en de uitrol zo veel mogelijk automatisch.

Metanous is een betrouwbare business partner waarbij we steeds opnieuw kunnen rekenen op kwaliteit en deskundigheid. Dit geldt zowel voor de projectmatige samenwerking die we hebben met Metanous als voor de algemene support

Valérie Maes - DEKRA

5. Ontwikkeling

Afhankelijk van de gebruikte technologie en de gewenste oplossing gaan onze developers aan de slag met front-end, back-end, mobiele apps, integraties, enzovoort. We ontwikkelen algoritmen, meten performantie en zetten tests op. We leveren de software gefaseerd op. Zo kunnen we snel bijsturen waar nodig en komen we snel tot een werkend prototype.

6. Testen & kwaliteitscontrole

Bij elke iteratie wordt de opgeleverde code getest. Dat gebeurt deels automatisch, via unit testen, GUI-testen en integratie-testen, en deels exploratief. Pas als een onderdeel voor alle testen slaagt, wordt het beschikbaar gesteld.

7. Opstart

Zodra alle nodige features ontwikkeld zijn, alle testen werden uitgevoerd en de vereiste integraties functioneel zijn, wordt de nieuwe software beschikbaar gesteld. Afhankelijk van het project kan dit vele vormen aannemen: toevoegen in een app store, uitrol binnen de organisatie, een nieuw webplatform en ga zo maar door.

8. Monitoring, evaluatie en terugblik

Na oplevering voorzien we steeds een evaluatiemoment met de klant. Indien gewenst staan we ook in voor de monitoring en het onderhoud van je nieuwe softwareoplossing.

Samenwerken

Hulp nodig met een eigen project?

Metanous helpt je graag verder met je digitale strategie en het automatiseren van jouw bedrijfsprocessen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!