Wie zijn we?

Over Metanous

Op onderstaande tijdslijn geven we een overzicht van de geschiedenis van Metanous. Hoe is het allemaal begonnen, wat zijn de belangrijkste stappen in onze reis en waar staan we vandaag?

2003

Oprichting

Metanous vindt zijn oorsprong in een ambitieus initiatief voor een spin-off in samenwerking met de Universiteit Gent, een traject dat uiteindelijk niet tot uitvoering kwam. Geïnspireerd door zijn doctoraatsonderzoek binnen de toegepaste wetenschappen, met een focus op metadata, richtte Boris Metanous op. De naam 'Metanous' is een samensmelting van 'meta', verwijzend naar metadata, en 'nous', het Griekse woord voor 'geest' of 'intellect', wat onze toewijding aan intelligente oplossingen weerspiegelt.

2008

Van freelance tot softwareteam

Na enkele jaren van intensief freelance werk voor grote bedrijven, groeide de vraag naar onze diensten zodanig dat het niet langer haalbaar was deze alleen te beheren. Dit leidde tot de aanwerving van onze eerste medewerker. In de daaropvolgende jaren hebben we ons team systematisch uitgebreid, waarbij we regelmatig nieuwe talenten verwelkomden om aan de toenemende vraag en de uitbreiding van onze projecten te voldoen.

2014

Softwareoplossingen op maat

2014 markeerde een belangrijke mijlpaal in de evolutie van Metanous, toen we onze focus verschoven van freelance werk naar projectgebaseerde softwareontwikkeling. Deze strategische verandering zorgde ervoor dat we nog nauwer gingen samenwerken met onze klanten. Metanous neemt sindsdien de volledige verantwoordelijkheid voor het ontzorgen van onze klanten bij het ontwikkelen van hun softwareplatform. Elk project wordt integraal en in nauwe samenwerking met onze klanten aangepakt, hierbij stellen we ons zo flexibel mogelijk op om tot de beste oplossing te komen.

2020

Verhuis naar het nieuwe kantoor in De Pinte

In 2020, door de stevige groei van de laatste jaren, verhuisde Metanous naar een nieuw kantoor in De Pinte. Deze stap gaf ons de nodige ruimte om verder te groeien en onze klanten nog beter te ondersteunen. Tegelijkertijd zagen we een van onze projecten uitgroeien tot een geheel nieuw platform: DORI. Hoewel DORI nu binnen een eigen vennootschap valt, blijven wij bij Metanous de technische kracht achter de schermen, zodat we blijven zorgen voor innovatie en topkwaliteit.

2023

Ons team groeit

In 2023 telt Metanous 18 medewerkers en zijn we actief op zoek naar vier nieuwe collega's om ons team te versterken. Onze strategische focus blijft onveranderd: wij nemen de complexiteit van maatwerksoftwareprojecten uit handen van onze klanten en ondersteunen hen intensief in hun bedrijfsactiviteiten. We richten ons inmiddels op diverse sectoren, waaronder machinebouw, installatiebedrijven, gezondheidszorg en verzekeringen. Naast onze kernactiviteiten in softwareontwikkeling, breiden we onze diensten uit met een nieuwe tak in cyber security, om zo onze klanten nog beter te kunnen bedienen op het gebied van digitale veiligheid.

2024

Focus op duurzame groei

In de komende jaren wil Metanous een verdere duurzame groei realiseren. Door te blijven investeren in onze medewerkers, te blijven nieuwe technologieën opvolgen en onze kennis verder uit te breiden, zorgen we ervoor dat we aan de top blijven in softwareontwikkeling. Onze focus blijft in het ondersteunen van onze klanten zodat zij zich geen zorgen hoeven te maken over technologische uitdagingen of een up-to-date platform.

Samenwerken

Hulp nodig met een eigen project?

Metanous helpt je graag verder met je digitale strategie en het automatiseren van jouw bedrijfsprocessen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!