Hero Iot

Metanous IoT Solutions

Metanous IoT solutions, oplossingen op maat die uw bedrijf en customer service naar een hoger niveau tillen. Met IoT-oplossingen op maat wordt data omgezet naar waardevolle inzichten en applicaties voor u en uw klanten. 

Download onze whitepaper

Wat kan een IoT oplossing op maat voor uw bedrijf betekenen?

01

Een oplossing die aansluit bij de unieke behoeften van u en uw klanten

02

Volledige controle over budget en timing van de ontwikkeling conform uw roadmap en business plannen

03

Volledige eigendom van de IP, zo behoudt u volledige controle over de software en de data

04

Kosteneffectieve implementatie van uw IoT oplossing

05

Mogelijkheid om uw merk te vertegenwoordigen met op maat gemaakte branding en integraties

06

Eenvoudige en veilige integratie mogelijkheden en robuuste en schaalbare data connecties voor multi-site toepassingen

Ons team van ervaren ontwikkelaars werkt nauw samen met u en uw team  om de perfecte softwareoplossing voor uw bedrijf te creëren. Wij zorgen voor: de inzichten, het advies, de kennis en de ontwikkeling. U kunt zich concentreren op het creëren van innovatieve oplossingen voor uw bedrijf.

Iot Petersime

Digitale transformatie binnen de broedindustrie.

In heel wat bedrijven worden vandaag de dag machines geconnecteerd en data gecollecteerd. Maar hoe zorg je ervoor dat die data wordt omgezet in meerwaarde? Frank Guns vertelt hoe dit bij Petersime werd gerealiseerd.

"Petersime, marktleider in de ontwikkeling van broedmachines, biedt hun klanten al decennia lang oplossingen aan. Van ei tot kuiken, zorgen zij dagelijks voor de ideale broedomgeving. In de huidige connected supply chain wereld kwam echter de bijkomende vraag van hun klanten: 24/7 realtime informatie en controle, data dus".

METANOUS 29 MAART 2022 LR 168

"Data is rijkdom, maar veel bedrijven worstelen met hoe en waar deze data kan ingezet worden"

Frank Guns - Senior developer Metanous

Data-monitoring

Om aan die vraag van hun klanten te voldoen monitort en collecteert Petersime twee datastromen:

  • Onderdelen van de machines

De eerste datastroom monitort de onderdelen op voorspelde slijtage, zo kunnen off-days, technici, onderhoud en vervanging van onderdelen ingepland worden zonder het stilvallen van productie of errors in het eindproduct. Dit schaalt de service naar de klant in geen tijd op.

  • Uitgevoerde processen van machines

De tweede datastroom monitort verschillende parameters in de machines: CO2, temperatuur, warmte, koeling, ... Dankzij deze realtime info kan het broedproces geoptimaliseerd worden (deuren blijven niet openstaan, koeling kan bijgestuurd worden, storingen worden snel opgelost, …). Ook door het bijhouden en analyseren van historische data kan een optimaal broedproces geïmplementeerd worden.

Petersime wou de data van alle broeierijen wereldwijd verzamelen en zocht een partner om deze stromen te collecteren en te segmenteren. Zo kwam Metanous in the picture.

Frank: "We hebben IoT- en maatwerk kennis in huis en werden ingeschakeld om deze data op te pikken via de IoT hub van 14.000 aangesloten machines. We creëerden een platform op de bestaande Azure infrastructuur waar alle livestream info gevisualiseerd, gemonitord en geanalyseerd kan worden. De uitdaging lag vooral bij de performantie en de snelheid van dit platform, we spreken toch over de verwerking van 2 miljoen berichten per dag. Petersime ziet de toekomst nog groter en wil graag 60.000 machines aansluiten, het platform is schaalbaar en flexibel, de performantie blijft gegarandeerd."

Een IoT platform kan voor zo goed als elke sector een meerwaarde bieden: data monitoren, resultaten voorspellen en optimaliseren. Data ís rijkdom, maar dan moet deze wel juist ingezet worden, en daar kan het IoT team bij Metanous mee helpen!

Metanous denkt mee na over hoe we onze business kunnen afstemmen op de sector. Dankzij hun technisch inzicht, hebben we samen de digitale transformatie binnen de broedindustrie gerealiseerd.

Pieterjan Bulteel - Product Manager Automation & HVAC

Data-analyse

Binnen een broeierij is het cruciaal dat problemen zo snel mogelijk gedetecteerd worden (foute temperatuur, deur die niet goed gesloten is, etc.). Door de ontvangen data in real-time te analyseren kan er erg snel worden ingegrepen.

Door de grote hoeveelheid data die wordt gegenereerd door de geconnecteerde broeierijen was het belangrijk om een goede methodologie te ontwikkelen om deze data te beheren en te analyseren. Het platform stelt de broedmeester in staat om verschillende machines, broedcycli, etc. op een eenvoudige wijze met elkaar te vergelijken en diepgaande analyses uit te voeren.

Metanous heeft Petersime hier niet alleen geholpen bij het verzamelen en verwerken van de gegevens geproduceerd door hun toestellen, we hebben ook onze expertise ingezet om samen met Petersime deze data te analyseren en om te zetten in zakelijke kansen.

 

Samenwerken

Hulp nodig bij het bouwen van jouw IoT platform?

Metanous helpt je graag verder met het bouwen van jouw specifieke oplossing. Laat ons starten met een gesprek. Uiteraard ondertekenen we vooraf jouw NDA zodat je idee beschermd blijft.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!