EagleEye: een korte geschiedenis
Sinds 2012 werkt Metanous, in opdracht van Petersime, aan EagleEye, een geïntegreerd platform voor het monitoren van broeierijen. Met de regelmaat van de klok worden er uitbreidingen aan het platform toegevoegd.
U vindt hierna een korte geschiedenis van de belangrijkste mijlpalen die werden gerealiseerd. Uiteraard valt er veel meer te vertellen over het werk dat sinds 2012 werd verzet.
Begin 2021 wordt gestart met de ontwikkeling van een nieuw, online platform. Dit platform zal niet alleen de EagleEye functionaliteit online beschikbaar maken, maar zal veel meer doen dat dat. We denken hierbij aan predictive maintenance, benchmarking van performantiegegevens, beheren van meerdere broeierijen binnen één groep, analyseren van broedcycli, configureren van de broeierij layout en veel meer.
EagleEye wordt uitgebreid met een planningsmodule voor het beheren van een set plan. Een dergelijk plan helpt de broedmeester de volledige broedcyclus in te plannen, inclusief de toestellen die zullen gebruikt worden. Op die manier wordt een beter beeld mogelijk gemaakt van de bezetting en capaciteit van een broeierij.
2016
EagleEye wordt uitgebreid met een planningsmodule waarbij de gebruikers het onderhoud van de verschillende toestellen kunnen inplannen en opvolgen. Via een intuïtieve interface wordt het mogelijk om het onderhoud (voor grote hoeveelheden machines) binnen EagleEye op te volgen en in te plannen.
Na een aantal jaren internationaal gebruik bij klanten worden extra talen ondersteund in EagleEye (17 talen) en wordt een module ontwikkeld die het mogelijk maakt de karren op de meest optimale manier in de broedmachine te plaatsen.
Nadat de eerste versie van EagleEye werd uitgebracht, wordt er verder gewerkt aan het pakket en nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd. Zo wordt de visualisatie van de broedcycli geïmplementeerd en worden ook de meetpunten van alle HVAC-toestellen ondersteund.
In 2012 werd gestart met de ontwikkeling van EagleEye. Dit softwarepakket zal de vervanger worden van het op dat moment gebruikte pakket. Er wordt gekozen voor een desktop toepasing, ontwikkeld in WPF (Windows Presentation Framework).