Pexels Pixabay 60504

ASVS: De standaard voor veilige applicatieontwikkeling

De Application Security Verification Standard (ASVS) wordt beschouwd als dé referentie voor veilige applicatieontwikkeling. Deze standaard, ontwikkeld door de OWASP-gemeenschap (Open Web Application Security Project), is een krachtige set richtlijnen en controles voor het ontwerpen, ontwikkelen en testen van moderne webapplicaties. OWASP heeft een cruciale rol gespeeld in het vergroten van het bewustzijn rondom beveiligingsrisico's en best practices binnen de industrie.

Het belang van ASVS

ASVS is van onschatbare waarde voor de ontwikkeling van veilige applicaties. Door de ASVS-richtlijnen te volgen kunnen ontwikkelaars een breed scala aan beveiligingsrisico's verminderen, zoals injectieaanvallen, authenticatiefouten en datalekken. ASVS legt de basis voor solide security compliance, wat van essentieel belang is voor certificeringen en naleving van regelgeving zoals ISO27001, NIS2 en DORI. Bovendien verhoogt ASVS de cyberveerkracht door organisaties te helpen bij het versterken van hun applicaties tegen cyberbedreigingen, waardoor potentiële financiële en reputatieschade als gevolg van security incidenten wordt geminimaliseerd.

Metanous: ASVS voor cyberveilige applicaties

Bij Metanous geloven we sterk in de integratie van beveiliging in elke fase van de softwareontwikkeling. ASVS maakt dan ook integraal deel uit van onze ontwikkelmethodologie, waarbij het onze teams begeleidt bij het bouwen van robuuste en veerkrachtige applicaties. Vanaf het begin tot aan de uitrol volgen we de ASVS-richtlijnen om ervoor te zorgen dat beveiliging een inherent onderdeel is van de applicatiestructuur. Door ASVS als leidraad te gebruiken, kunnen onze ontwikkelaars proactief beveiligingsrisico's identificeren en beperken.

We hanteren standaard beveiligingsniveau 2 voor onze applicaties, wat zorgt voor een goede balans tussen robuuste beveiligingsmaatregelen en praktische uitvoerbaarheid. Indien nodig treffen we aanvullende maatregelen, rekening houdend met specifieke vereisten van de toepassing. Bovendien dient de ASVS-checklist als waardevol instrument in onze samenwerking met klanten. Door gezamenlijk de ASVS-richtlijnen door te nemen, betrekken we klanten bij zinvolle discussies over hun beveiligingsbehoeften en -verwachtingen, waardoor we de beveiligingsmaatregelen kunnen afstemmen op de unieke context van elk project.

Kortom, bij Metanous beschouwen we ASVS als dé security leidraad in onze ontwikkelmethodologie. We maken gebruik van de ASVS-principes om veilige, betrouwbare en veerkrachtige softwareoplossingen te leveren aan onze klanten.

Contacteer ons

Wil je meer weten over onze ASVS aanpak?

Metanous helpt je graag verder met het ontwikkelen van veilige softwareoplossingen op maat.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!