Caspr (1)

Simulatietool voor strategische ziekenhuisplanning

CaSPr

Capacity and Staffing Prediction is een online SAAS-platform dat ziekenhuizen helpt bij de voorspelling van de toekomstige capacatiteitsbehoefte.

Omzetten van een wetenschappelijk model naar een commerciële toepassing

Metanous hielp HICT bij het ontwikkelen van een SAAS-platform gebaseerd op het wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd in het kader van een Vlaio-project. Op basis van een proof-of-concept (ontwikkeld ter ondersteuning van het onderzoek) werd een multi-tenant, performant platform ontwikkeld.

CaSPr is een wetenschappelijk gevalideerd predictiemodel dat toekomstige zorgbehoefte en capaciteit in kaart brengt. De complexe modellen werden op een schaalbare manier geïmplementeerd in een multi-tenant-omgeving. Deze omgeving laat HICT toe om elk van hun klanten een performante omgeving aan te bieden waarin specifieke simulaties kunnen worden geanalyseerd.

 

Caspr1
Caspr3
Caspr2

Dit predicitiemodel voor het inschatten van capaciteitsveranderingen bij ziekenhuizen is een nuttig hulpmiddel voor ziekenhuisbeheerders en overheidsfunctionarissen die verantwoordelijk zijn voor het beheren van de gezondheidszorg in een bepaalde regio. Het model gebruikt  verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op de capaciteit van een ziekenhuis, zoals het aantal patiënten dat wordt opgenomen, het aantal beschikbare bedden en het aantal medisch personeel dat aanwezig is.

Door deze gegevens te analyseren kan het model voorspellingen doen over de toekomstige capaciteit van het ziekenhuis en de eventuele behoefte aan extra middelen, zoals meer/minder personeel of extra bedden. Dit kan het ziekenhuis helpen beter in staat te zijn om te voldoen aan de behoeften van de patiënten en te voorkomen dat er tekorten zouden ontstaan.

Samenwerken

Hulp nodig met een eigen project?

Metanous helpt je graag verder met je digitale strategie en het automatiseren van jouw bedrijfsprocessen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!