Hatching Baby Chicken

Slimme machines

Petersime, digitale transformatie binnen de broedindustrie

Eagle Trax: compleet integratieplatform in de cloud voor marktleider Petersime

Alles in één cloud platform

Industrie en software, het is niet altijd een droomkoppel geweest. Waar vroeger arbeiders en ingenieurs in aparte kamers zaten, en de managers en IT’ers ver van elkaar verwijderd stonden, zit iedereen nu samen in de cloud. Zo ontwikkelde Metanous voor Petersime een cloud platform dat alles samenbrengt op één plek

Hatcherylaptop

Over Petersime

Het Belgische bedrijf Petersime is marktleider in de eierbroedindustrie. Petersime noemt zichzelf dé oplossing  voor de materniteitsafdeling in het broedproces. Van ei tot kuiken, zorgen zij dagelijks voor de ideale broedomgeving.

Zij bootsen de natuur na door een stabiel klimaat te creëren. In de broedmachine is het mogelijk om factoren zoals temperatuur, vochtigheid, CO2 en beweging van de eieren te bepalen. Eitjes hebben een warme, schone omgeving nodig om kwaliteitskuikens te worden. Maar hoe hou je die broedomgeving zo? En hoe vermijd je dat je de wereld rond moet vliegen om deze broeikasten in de gaten te houden en kan ingrijpen als bijvoorbeeld een riem dreigt te verslijten?

Metanous denkt mee na over hoe we onze business kunnen afstemmen op de sector. Dankzij hun technisch inzicht, hebben we samen de digitale transformatie binnen de broedindustrie gerealiseerd.

Pieterjan Bulteel - Product Manager Automation & HVAC

Eagle Eye, machine monitoring

Metanous ontwikkelde in 2010 voor Petersime de app Eagle Eye. Hiermee is het mogelijk de broedinstallaties te monitoren. Denk aan factoren zoals omgevingstemperatuur of CO2-gehalte in de lucht. Verschillende datastromen worden zichtbaar dankzij de uitgetekende architectuur. Deze data flows vloeien samen in één platform. Al deze informatie is steeds beschikbaar via een dashboard. Hier zie je in vogelperspectief het overzicht over de broedkasten. Je kunt inzoomen op verschillende niveaus zodat alle data in het systeem visueel verschijnt.

Phone Mockup

Eagle Trax, cloud based platform

In 2021 is Petersime met het ontwikkelen van Eagle Trax gestart. Eagle Trax is een cloud-based platform dat volledig integreert met ERP-systemen van zowel de klanten van Petersime, als hun Petersimes eigen ERP. In Eagle Trax wordt alle data van broedmachines bijgehouden en kan het onderhoud van machines voorspeld worden. Wanneer een bepaalde drempelwaarde wordt overschreden, zie je dit meteen in het Eagle Trax. En kun je als broedmeester meteen een onderdeel bestellen. Dankzij deze forecast module voorkomt Eagle Trax dat er een onderdeel zou slijten tijdens de running time van de machine.

Metanous heeft een enorme technische maturiteit, en staan steeds als partners aan onze zijde.

Kurt Hautekier - Functional analyst & Usability Designer

Samenwerken

Hulp nodig met een eigen project?

Metanous helpt je graag verder met je digitale strategie en het automatiseren van jouw bedrijfsprocessen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!